Nastavljaju se politička prepucavanja u Vinkovcima: Za koliko si je gradsko vodstvo povećalo plaće?

Foto: Vinkovci.hr

PREDSJEDNIK Kluba SDP-a u vinkovačkom Gradskom vijeću Damir Rimac zatražio je danas od pročelnice Odjela gradske uprave za financije, Sanje Bošnjak, visinu bruto i neto prihoda vinkovačkog gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika te predsjednice i dva potpredsjednika Gradskog vijeća Vinkovaca.

Rimac se u pismenom zahtjevu pozvao na Zakon na pristup informacijama saborski zastupnik, navodeći da je njegov razlog vezan "za određene špekulacije i nejasnoće te različita tumačenja visine prihoda pojedinih čelnih ljudi u gradu Vinkovcima".

Zato traži za mjesec srpanj 2014. godine bruto i neto iznose plaća sa svim porezima i doprinosima za gradonačelnika Mladena Karlića te zamjenike gradonačelnika Ivana Bosančića i Tomislava Šarića, kao i bruto i neto iznose naknada s porezima i doprinosima za predsjednicu Gradskog vijeća Katu Krešić i potpredsjednike Davorina Pezerovića i Gorana Čordašića.

Točan iznos naknada u bruto i neto iznosu traži za Pezerovića i Čordašića po Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o određivanju naknada vijećnicima i drugim izabranim osobama, donesenoj na sjednici Gradskog vijeća od 27. kolovoza i od kada će se ta odluka primjenjivati.

SDP-ovac Rimac je prije nekoliko dana na konferenciji za novinare ustvrdio da je dopredsjednicima Gradskog vijeća većinom glasova HDZ-ove koalicije naknada od 1. rujna povećana s 1.600 na 5.225 kuna .

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.