Narušavaju im demografsku sliku: Izraelska vlada najavila deportaciju 25.000 afričkih izbjeglica

IZRAELSKA vlada najavila je svoj plan da ubrza deportaciju najmanje 25.000 afričkih imigranata koji žive u zemlji, što je dovelo do snažne osude od strane udruga za ljudska prava koje smatra kako je takav masovan izgon nemoralan čin. Isto tako, jučer je na snagu stupio zakon koji izraelskim vlastima omogućava da ilegalne imigrante u pritvoru drži do tri godine bez suđenja ili deportacije.

Brojne organizacije koje se bave ljudskim pravima smatraju nove mjere kršenjem konvencija Ujedinjenih naroda o statusu izbjeglica.

Premijer Benjamin Netanyahu svojim je ministrima izdao naredbu da što više ubrzaju plan o izbacivanju imigranata iz Južnog Sudana, Obale Bjelokosti, Gane i Etiopije, javlja RT. Već u narednih nekoliko dana planira se izgon preko 700 imigranata, koje je Netanyahuova vlada označila kao "infiltratore" koji predstavljaju "prijetnju demografsku prijetnju židovskoj državi". Kao da su zaboravili da su u svojoj prošlosti i židovi u nekim režimima bili označeni kao "demografska prijetnja", što je kasnije preraslo u jednu od najgorih tragedija u ljudskoj povijesti.

"Tko god može biti poslan odavde mora biti poslan što prije moguće. Jasno je da ne možemo odmah vratiti Sudance i Eritrejce njihovim zemljama", kazao je sinoć Netanyahu. Naime, izraelska vlada ne može legalno u njihove države vratiti Sudance, Eritrejce i Somalijce, jer bi bili u opasnosti. Na njih otpada otprilike polovica od 60.000 afričkih imigranata koji trenutno žive u Izraelu.

"Ti infiltratori će, skupa s Palestincima, brzo donijeti kraj cionističkog sna. Muslimani koji ovdje stižu niti ne vjeruju da ova zemlje pripada nama, bijelim ljudima", kazao je ministar unutrašnjih poslova Eli Yishai za novine Maariv i tako pokazao kakav stav ima izraelska vlada o došljacima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.