Narkobos Darko Šarić nudi 10 milijuna eura za ubojstvo Borisa Tadića i Ivice Dačića?

ODBJEGLI crnogorski narkobos Darko Šarić navodno je ponudio nagradu od 10 milijuna eura za ubojstvo šestero najviših državnih dužnosnika u Srbiji, među kojima su i Boris Tadić te Ivica Dačić, koje je optužio za krah svog narko-imperija, saznaje Press.

Press navodi kako je tu informaciju srpska tajna služba Bezbednosno-informativna agencija (BIA) dobila prošlog tjedna od jedne od najboljih europskih obavještajnih službi, te da se vjerodostojnost informacije ne dovodi u pitanje.

Osim Tadićeve i Dačićeve, navodno su ucijenjene i glave Tadićevog šefa kabineta Miodraga Rakića, direktora BIA-e Saše Vukadinovića, tužitelja za organizirani kriminal Miljka Radisavljevića i još aktualne ministrice pravosuđa Snežane Malović. O sadržaju poruke obaviješteni su i novi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić te njegov kabinet.

Iz Nikolićevog kabineta su za Press kazali kako su upoznati s informacijama o ugroženoj sigurnosti ovih ljudi, te da su povodom toga pokrenuta istrage. Nikolićevi savjetnici poručili su i kako se novi predsjednik osobno zauzeo za to da Tadić i njegova obitelj budu zaštićeni i nakon prestanka predsjedničke funkcije.

Šarić Tadiću i ranije prijetio smrću

Iako se Darko Šarić trenutno, prema tvrdnjama obavještajaca, nalazi u Južnoafričkoj Republici, njegov utjecaj na Balkanu očito je još uvijek jak. Nedavna "mafijaška" ubojstva Radojice Joksovića i Boška Raičevića također se dovode u vezu sa Šarićem, odnosno unutarnjim borbama u crnogorskoj mafiji. Nakon tih ubojstava i sam Boris Tadić je kazao kako se više ne osjeća sigurnim u Srbiji, a razlog tome su neke stare prijetnje smrću i to upravo od - Šarića.

Navodno je Darko Šarić Tadiću je još davno poslao poruku kako će mu se osvetiti zbog hajke koju je pokrenuo protiv njega. Kada se to uzme u obzir, onda teza o naručivanju ubojstva Tadića i ostalih visokih dužnosnika u Srbiji i ne izgleda tako nerealno. Uostalom, ne bi Tadić bio prva istaknuta politička figura u Srbiji kojoj su pripadnici organiziranog kriminala došli glave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.