Najveća zapljena do sada: Dubrovački policajci pronašli gotovo 25 kilograma heroina

IZ POLICIJSKE uprave dubrovačko-neretvanske izvjestili su kako su sinoć na graničnom prijelazu Karasovići pronašli 47 paketa heroina ukupne težine 24,8 kilograma. Radi se o heroinu visoke čistoće, a tržišna vrijednost zaplijenjenog heroina iznosi oko 4,65 milijuna kuna dok bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 10 milijuna kuna.

Albanci prebacivali drogu

"Jučer u 23.25 sati, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Karasovići, pristupilo je osobno vozilo talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 27-godišnjakinja, dok se kao putnik u vozilu nalazio 23-godišnjak, obojica državljani Albanije.

Prilikom granične kontrole u vozilu je, ispod kontrolne ploče na mjestu suvozača, pronađen paket u kojem se nalazila opojna droga za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o heroinu.

Državljani Albanije su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Najveća zapljena

Danas, 16.kolovoza, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga vozila kojom prilikom je pronađeno ukupno 47 paketa u kojima se nalazila opojna droga heroin, ukupne težine 24 809 gr.

Ovo je najveća zapljena heroina na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Radi se o heroinu visoke čistoće, a tržišna vrijednost zaplijenjenog heroina iznosi oko 4 650 000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 10 000 000 kuna.

Dva Albanca u pritvoru

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, dvoje državljana Albanije će bit predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", stoji u priopćenju dubrovačke policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.