Najpoznatiji srpski kriminalac ipak uspio ući u Hrvatsku: Kristijan Golubović odmara u Zadru

Foto: Facebook

KRISTIJAN GOLUBOVIĆ, najpoznatiji srpski kriminalac, godišnji odmor provodi u Hrvatskoj. Kako se može vidjeti na njegovom Facebook profilu, Golubović je na odmor došao u Zadar.

Kako se može vidjeti po fotografijama na njegovom Facebook profilu, Golubović u Zadru obilazi restorane i uživa u morskim radostima na okolnim otocima. Golubović se u Zadru, kako piše Zadarski list, druži s lokalnim boksačem Marinom Golešom.

Golubovića je proslavio dokumentarac "Vidimo se u čitulji", kojeg je 1996. godine emitirala televizija B92. Za potrebu ove insajderske priče o srpskom podzemlju, novinari B92 razgovarali su s pregršt aktera tadašnje kriminalne scene u Beogradu. Golubović je jedan od rijetkih sudionika ovog dokumentarnog filma koji su i dalje među živima.

U kriminalnoj karijeri Golubović se družio s najvećim srpskim gangsterima poput Ljube Zemunca i Joce Amsterdama. Prijateljevao je i s Miloradom Ulemekom zvanim Legija i Željkom Ražnatovićem Arkanom, te je kratko bio član paravojne zločinačke formacije "Arkanovi tigrovi".

Čeka ga 14 godina zatvora

U više navrata je Golubović gulio zatvorske kazne. Zadnju je odslužio 2009. godine kada je iz zatvora u Požarevcu pušten nakon što je iza rešetaka proveo četiri i pol godine. Već godinu dana kasnije ponovo se našao u pritvoru, u kojem je ostao sve do prosinca 2013. godine.

Zbog optužbe da je dilao drogu Golubović je u siječnju ove godine nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora pa je izgledno da će uskoro opet završiti iza rešetaka. Do pravomoćnosti presude dozvoljeno mu je da se brani sa slobode, ali upitno je bi li smio prelaziti državnu granicu.

2009. mu zabranili ulazak u Hrvatsku

I ranije je Golubović namjeravao doći u Hrvatsku: 2009. imao je poziv da sudjeluje u MMA turniru u Splitu, ali MUP RH zabranio mu je ulazak u zemlju zbog sigurnosnih razloga. Zasluga je to Željka Keruma, koji se javno pobunio protiv Golubovićevog dolaska u Hrvatsku, kazavši da se ne radi o sportašu već o kriminalcu koji u Splitu nije dobrodošao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.