Najbogatiji Irac poginuo u padu helikoptera pored svog raskošnog imanja u Norfolku

Screenshot : Youtube

ČETIRI osobe su poginule u padu helikoptera u Norfolku među kojima i najbogatiji Irac, Lord Ballyedmond (70), javlja BBC.

Civilni zrakoplov srušio se u polje u Gillinghamu u blizini Becclesa u četvrtak navečer. Sve četiri osobe koje su u tom trenutku bile u helikopteru su poginule. izvijestila je lokalna policija.

Nije poznato što je uzrokovalo pad, ali svjedoci tvrde da je bila velika magla, a helikopter se srušio ubrzo nakon polijetanja.

Policija u Norfolku priopćila je kako neće objaviti dodatne pojedinosti o žrtvama dok ne razgovaraju s obiteljima poginulih.

Također su odbili komentirati sve pojedinosti o nesreći dok ne završi očevid i policijska istraga.



Ipak, mediji su doznali da se nesreća dogodila u blizini raskošnog imanja Gillingham Hall, u vlasništvu Lorda Ballyedmonda, poduzetnika iz Sjeverne Irske koji se smatra za jednog od najbogatijih Iraca. Navodno njegovi gosti često dolaze i odlaze helikopterom.

Kako javljaju mediji, Lord Ballyedmond je također među poginulima, potvrđeno je iz policije.

"Hitne službe rade zajedno u teškim uvjetima kako bi osigurale mjesto događaja i provele inicijalnu istragu i okolnosti nesreće", rekao je inspektor Louis Provart te dodao da je mjesto nesreće u polju u blizini šume.



Gillingham je malo selo na jugu Norkfolka s oko 650 stanovnika. Jedan svjedok rekao je da je sjedio na trijemu i pio čaj s prijateljem kad je čuo helikopter i veliku buku.

"Helikopter je letio dosta nisko i poslije 30 sekundu sam čuo snažan prasak i zvuk motora. Prijatelj i ja smo potrčali preko cesta do mjesta gdje smo mislili da je pao helikopter, ali zbog guste magle ništa nismo vidjeli", rekao je svjedok James Avery iz Great Yarmoutha.

Pravim imenom Edward Haughey, Lord Ballyedmond osnivač je i vlasnik Norbrook Laboratories, najveće svjetske privatne farmaceutske tvrtke koja zapošljava 1700 ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.