Na udaru kritika: Reporter Sky Newsa u javljanju uživo kopao po torbama poginulih putnika

Screenshot: YouTube

TELEVIZIJSKA postaja Sky News našla se na udaru kritika javnosti nakon što je njezin reporter Colin Brazier u javljanju uživo s mjesta pada malezijskog zrakoplova u Ukrajini kopao po osobnim stvarima poginulih putnika.

Colin Brazier snimljen je dok je uzimao ključeve i četkicu za zube iz jedne putne torbe pri čemu je i sam ustvrdio da to ne bi trebao raditi.

Na sramotan potez reportera reagirala je i BBC-jeva radijska voditeljica Shelagh Fogarty. "Sky! Neka vam voditelj prestane kopati po osobnim stvarima žrtava. Zaista ne bi trebali ovo raditi? No S**t Sherlock! Te stvari sada su svetinja za obitelji nastradalih".

"Ovo je stravičan trenutak za novinarstvo", komentirao je profesor medija Joe Watson. To su samo neke od kritika na račun Sky Newsa i njihovog reportera.

Glasnogovornik televizijske postaje kasnije se ispričao zbog nesmotrenog čina reportera koji je kasnije i sam rekao da su na njega utjecali prizori spaljenih tijela.

"Hodao sam i gledao spaljena ljudska tijela. Muškarci, žene i djeca, svi su neprepoznatljivi. Ovdje je strašna situacija, vlada bezakonje", rekao je Colin Brazier.

Reporter nije jedini koji kopa po osobnim stvarima žrtava. Svjedoci tvrde da su vidjeli naoružane separatiste kako kopaju po stvarima, traže nakit, novac i kreditne kartice koje onda stavljaju u svoje džepove i odlaze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.