Muslimanski hakeri prijete napadom na njujoršku burzu i Bank of America

INTERNET servis Bank of Americe u utorak se susreo s nizom problema, nakon što su dobili prijetnje o cyber napadu u znak odmazde zbog filma Nevinost muslimana. Poruka objavljena na stranici pastebin.com, potpisana sa "cyber borci Izz ad-din Al qassama" - što je referenca na vojno krilo Hamasa- nosi objavu o napadu na Bank of America o njujoršku burzu kao prvi korak u kampanji protiv "američkih cionističkih kapitalista".

U poruci se obećava nastavak agresivnih radnji sve dok se zauvijek "ne izbriše odvratni film", koji ostaje dostupan na YouTubeu unatoč blokiranom pristupu u nekim zemljama. Glasnogovornik Bank of Americe kazao je kako je stranica imala nekih problema, ali je stalno bila dostupna za korisnike. To su negirali neki korisnici koji su nazvali Reuters i kazali kako neko vrijeme nisu mogli pristupiti internet servisu Bank of Americe.

Prijetnja njujorškoj burzi zasad nije materijalizirana, jer se trgovanje odvija sasvim normalno. Bill Pennington iz WhiteHat Securityja upozorio je da bi brojna američka poduzeća trebala očekivati cyber napade, barem dok se strasti zbog filma ne smire.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.