Muk u Banskim dvorima: Kolege ministri i premijer ne bi o Varginoj sramoti

Foto: FAH

SRAMOTNA izjava ministra zdravlja Siniše Varga koja je naišla na osudu Hrvatskog novinarskog društva (HND) čini se da ni najmanje nije uzbudila Banske dvore. Ni premijer Zoran Milanović, a ni njegovi ministri nisu htjeli komentirati Vargini istup.

Iz ureda Vlade Zorana Milanovića potpuno su su oglušili na naše upite o Vargi, dok su svega tri ministarstva odgovorila na naš upit tvrdeći da istup njihovog kolege nije u njihovoj nadležnosti.

> Nataša Škaričić: U normalnoj zemlji Varga bi trebao dati ostavku

> Ministarstvo zdravlja: Vargi afere podmeću oni koji su izgubili milijunske provizije

> HND: Varga se mora ispričati, nikad predstavnik vlasti nije tako vrijeđao novinare

> Teška optužba ministra Varge: Novinari koji pišu protiv mene primaju proviziju

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak Taritaš tako smo dobili odgovor kako pitanje o ministru Vargi nije u njihovoj nadležnosti.

Neka blati: Nema se tu što komentirati

"Doista nemamo tu što komentirati, molimo Vas da se obratite resornom ministarstvu", rekli su nam iz ureda ministrice Mrak Taritaš. Iz ministarstva gospodarstva također nisu htjeli komentirati bilo što vezano uz istup ministra Varge.


"Ne možemo komentirati izjave drugih ministara. To je pitanje za ministra Vargu i eventualno za Vladu koja može u cjelini imati neki stav o tome", rekli su iz Ministarstva kojim upravlja Ivan Vrdoljak. Iz Ministarstva obrane Ante Kotromanovića odgovorili su nam kao njihovo ministarstvo nema "saznanja o ovom slučaju".

Je li Varga prijavio slučaj DORH-u?

Podsjetimo ministar Varga govoreći o novinarima koji kritički pišu o njemu rekao je da ima dovoljno indicija da se kaže da je jedan krug novinara rentno motiviran od strane industrije te da je "određeni honorar otišao novinarima koji stranpute u svojem moralu". Isto tako Varga je precizno naveo iznos ukupne očekivane provizije od osam milijuna eura. Je li Varga to prijavio DORH-u, jer je očigledno da Varga ima saznanja o ljudima koji rade kazneno djelo, iz Ministarstva zdravlja nismo dobili odgovor.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ne potvrđuje primitke kaznenih prijava već Vam  potvrdu podnošenja može dati samo podnositelj prijave", stoji u odgovoru DORH-a. Iako smo postavili upit i ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću je li njegov kolega prijavio ovaj slučaj, nismo dobili nikakav odgovor.

Ostavka ili dokazi


"Lažno je optužio novine koji kritički rade, ali neće to priznati i zato se nije pojavio danas. Kad bi priznao, u normalnoj zemlji trebao bi dati ostavku. Ne spominje imena isključivo zato jer se boji klevete i jer zna da bi na sudu izgubio", rekla je novinarka  Nataša Škaričić potpisnica posljednjeg članka o Vargi na portalu Index koji je razjario ministra, a njegove kolege ostavio ravnodušnim.

Varga se pokušao jučer izvući ispričavši se "svim novinarima koji su se neopravdano našli prozvanima i koji časno i pošteno rade svoj posao". No njegova "isprika" očigledno neće biti dovoljna.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.