Ministri Rusije, Francuske i Njemačke porazgovarali o kršenju prekida vatre u Ukrajini

Foto: FAH

MINISTRI vanjskih poslova Rusije, Njemačke i Francuske sastali su se u ponedjeljak poslijepodne u Parizu kako bi razgovarali o ukrajinskoj krizi, doznaje AFP iz diplomatskih izvora.

Sergej Lavrov, Frank-Walter Steinmeier i Laurent Fabius u Parizu su prije podne nazočili međunarodnoj konferenciji o Iraku te su iskoristili prigodu kako bi se sastali i porazgovarali o stanju u Ukrajini, osobito u svjetlu gotovo svakodnevnih kršenja prekida vatre koji su dvije strane dogovorile 5. rujna. Informaciju o "tripartitnom sastanku" objavio je glasnogovornik njemačkog ministarstva vanjskih poslova Martin Schafer.

Počinje vojna vježba kraj Lviva

Prema najnovijim informacijama, u posljednja 24 sata u borbama između vojske i pobunjenika u Donecku poginulo je šest civila. Riječ je o najvećem gubitku civilnih života od uspostave primirja na istoku Ukrajine koji se dogodio u trenutku kad na zapadu zemlje, nedaleko od Lviva, započinje vojna vježba u kojoj sudjeluje 15 zemalja, među kojima i SAD.

Cilj dogovora o prekidu vatre potpisanog 5. rujna između Kijeva i separatista bio je okončanje petomjesečnog sukoba na istoku zemlje, u kojemu je smrtno stradalo više od 2.700 ljudi. Unatoč tomu što je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko ovaj tjedan izrazio zadovoljstvo "radikalnom promjenom" situacije zahvaljujući primirju, oružje nije u potpunosti utihnulo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.