Ministarstvo prometa: Odabrali smo najbolju ponudu za monetizaciju autocesta

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

MINISTARSTVO pomorstva, prometa i infrastrukture reagiralo je na tekst koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Erste savjetuje Vladu i radi s Madisonom Zinke Bardić: Milanovićeva 'volonterka' opet u sukobu interesa?". Reagiranje ministarstva prenosimo u cijelosti:

"Odabrana zajednica ponuditelja Erste Group Bank AG Beč, Deloitte savjetovanje usluga, Zagreb i Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH, podružnica Zagreb, odabrana je kao najbolje ocijenjena ponuda prema jasno određenim kriterijima iz dokumentacije za nadmetanje. Povjerenstvo je ponude ocjenjivalo temeljem sljedećih kriterija: 20 posto ocjene donosilo je iskustvo; 30 posto adekvatnost plana i metodologije, 20 posto kvalifikacije članova tima i 30 posto donosila je ponuđena cijena usluga. U kombinaciji svih kriterija najvišom ocjenom ocjenjena je ponuda zajednice ponuditelja Erste Group Bank AG Beč, Deloitte savjetovanje usluga, Zagreb i Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH, podružnica Zagreb, koja je temeljem toga i odabrana od strane čelnika tijela (ministra).  

Ako postoji ikakva sumnja u zakonitost provedenog postupka, temeljem članka 141. Zakona o javnoj nabavi, postoje mehanizmi zaštite ne samo javnog interesa i ponuditelja već žalbu može uložiti i svaka fizička i pravna osoba koja može dokazati pravni interes. Rok za žalbu je u tijeku, a pravo na žalbu ima i Državno odvjetništvo kao i Uprava za sustav javne nabave Ministarstva gospodarstva. Žalba se podnosi Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

Ističemo da je Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda dostupan na internetskoj stranici Ministarstva, pomorstva, prometa i infrastrukture: www.mppi.hr".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.