Ministar želi smijeniti direktoricu zadarske Zračne luke, ali nije uspio postići kvorum: Nova sjednica 4. studenog

PREDSTAVNICI Zadarske županije, Grada Zadra i općine Zemunik Donji nisu se pojavili na sjednici Skupštine Zračne luke Zadar koja se danas trebala održati u Zagrebu. Samim time nije se moglo raspravljati ni o smjeni Katice Pupić Bakrač, direktorice Zračne luke.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture su izvijestili kako je ministar Siniša Hajdaš Dončić sazvao skupštinu nakon što je Uprava nije sazvala ni u predloženom terminu na dan 24. rujna, a niti u roku od 14 dana od dane inicijative.

Skupštinu je sazvao ministar kao zakonski zastupnik Republike Hrvatske (55 posto udjela) u Skupštini tog društva. Na poziv za Skupštinu nisu se odazvali predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra, koji imaju po 20 posto udjela u Zračnoj luci te Općine Zemunik Donji (5 posto udjela) s tim da je svoj izostanak prethodno najavio jedino zakonski zastupnik Općine Zemunik Donji.

"Budući da na Skupštini društva nisu bili prisutni članovi društva koji predstavljaju najmanje 70 posto temeljnog kapitala društva, Skupština nije bila ovlaštena donositi odluke. Stoga je, sukladno proceduri propisanoj Društvenim ugovorom Zračne luke Zadar d.o.o., a slijedom odredaba Zakona o trgovačkim društvima, Skupština odgođena za 4. studenoga 2013. kada će, uz jednaki dnevni red, biti ovlaštena na valjano donošenje odluka bez obzira na visinu zastupljenog kapitala na Skupštini", priopćili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Podsjetimo, ministar Hajdaš Dončić se na smjenu Katice Pupić Bakrač odlučio nakon što je ona sebi, suprotno naputku iz Ministarstva i Vlade, isplatila novčani bonus za uspješno poslovanje Zračne luke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.