Ministar turizma je za Zrće: "Ali o tome moraju odlučiti stanovnici Novalje"

MINISTAR turizma Veljko Ostojić složio se da u slučaju Brijuni rivijere postoje bespotrebne administrativne prepreke, koje otežavaju realizaciju projekta. Komentirao je i referendum o Zrću.

"Očigledno je da prepreke i dalje postoje i ovo što je župan Jakovčić jučer potencirao vezano uz konzervatore pokzauje da postoji puno birokratskih prepreka na putu za realizaciju investicija. Mislim da je to okidač koji zaista treba svih nas zajedno posjesti za stol i da razgovaramo kako riješiti birokratske prepreke i kako potaknuti investicije. Mislim da postoji još puno otvorenih pitanja za Brijuni rivijeru", istaknuo je Ostojić te dodao kako ne želi komentirati zašto se Ministarstvo kulture tek sada uključuje u cijelu priču. Ali je bio spreman komentirati inicijativu lokalnog SDP-a i mještana Novalje na Pagu da se na referendumu odluči o ukidanju klubova na popularnom Zrću.

"Referendum ne znači apriori zabrana, mislim da je u redu da se mještani izjasne žele li to ili ne ono što se događa na Zrću. Mislim da je to pravi put da se decentralizirano na lokalnoj razini o tome raspravlja. Mislim da je Zrće postiglo ne samo regionalnu već i svjetsku prepoznatljivost. Osobno, mislim da bi to bilo šteta, ali mislim da definitivno o tome odluku moraju donijeti stanovnici i žitelji Novalje", poručio je Ostojić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.