Milijunske nagodbe "ispod radara" i optužbe za nepotizam na sjednici Gradske skupštine

Foto: Hina

ZAMJENICA zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek prihvatila je u utorak navečer na sjednici Gradske skupštine prijedlog Kluba zastupnika Milana Bandića kojim je povučena točka o Planu financijskog restrukturiranja dužnika ugostiteljskog obrta Slastičarnica „Centar“ u Jurišićevoj ulici, vlasnika Jonuza Alitija.

O tome je na konferenciji za novinare u ponedjeljak uoči sjednice Gradske skupštine upozorio potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. Rekao je da je riječ o nagodbi s slastičarnicom u Jurišićevoj ulici koja je veća od milijun kuna te da ta pravna osoba 10 godina nije platila niti jedan račun i sada joj Grad nudi nagodbu. Bernardić je upitao kakva je to poruka ostalima koji uredno plaćaju najam, režije, radnike i poreze. Upitao je i koliko takvih nagodbi ima "ispod radara", onih koje su ispod milijun kuna.

Na sjednici je potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević u ime Kluba Liste Milana Bandića predložila da se taj prijedlog povuče i uvrsti u dnevni red sjednice kada se za to steknu uvjeti. Predložila je da se od tog obrtnika zatraži zadužnica kako bi svojom imovinom jamčio da će odluku poštivati.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je da podržava prijedlog da se ta točka povuče.

Na sjednici Gradske skupštine zastupnici su većinom glasova (20 za, 4 protiv i 14 suzdržanih) prihvatili prijedlog kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) da se Snježana Abramović Milković imenuje ravnateljicom ZKM-a.

Incident u večernjim satima

Na sjednici je u večernjim satima kod rasprave o programu rada Savjeta mladih Grada Zagreba za 2015. izbio i mali incident kada je zastupnik Ante Dodig (Lista Milana Bandića) rekao da Savjet polovicu novca troši na putovanja umjesto u neku drugu svrhu te je spomenuo da ima tri odrasla sina. Na to je reagirao Mario Župan (HDZ) i zatražio stanku za Klub HDZ-a nakon koje je došao s spiskom djece zastupnika u Klubu i rekao da su svi oni roditelji ali nitko od njih nema praksu zapošljvanja na "halo" i nije uključen u slučaj "Agram" kao Dodig.

Potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević, koja je predsjedala sjednicom, oduzela je Županu riječ. Za raspravu su se tada javili zastupnici Liste Milana Bandića, a Ljubica Matijević - Vrsaljko poručila je Župana da bi elementarno pristojno ponašanje bilo da se ispriča Dodigu, te rekla kako neće ovdje spominjati tko je "inagurirao djela krađe".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.