Matijašević predlaže mobilizaciju stručnjaka i okupljanje tima spremnog na rješavanje gospodarskih problema

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

HRVATSKA udruga radničkih sindikata zabrinuta je zbog gospodarskog rasula i premijerovog velikog ega te poziva na akciju.

Umjesto jalove i kozmetičke rasprave kojom se stvara privid da se nešto radi, šef HURS-a Ozren Matijašević predlaže mobilizaciju stručnjaka, okupljanje tima, koji bi detektirao gospodarske probleme i ponudio rješenja. On ukazuje na pad na pad BDP-a u sedam posljednjih kvartala na jednu trećinu siromašnih građana, njih gotovo 300.000 s blokiranim računima i druge poražavajuće ekonomske podatke.

Sumnja Matijašević da Vlada predvođena premijerom Zoranom Milanovićem ima rješenja, a smeta mu što će o njegovom godišnjem izvješću u Saboru smjeti govoriti samo predstavnici saborskih klubova i to s vremenskim ograničenjem. Donošenje takvog pravila Matijašević objašnjava Milanovićevim velikim egom, kao i nepametnim sukobom s Europskom komisijom oko takozvanog "Lex Perkovića".

Prozvao je predsjednik HURS-a i ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića zbog puštanja probnih balona oko izmjena Zakona o radu, umjesto dijaloga sa socijalnim partnerima i zaključio da ne polaže veliku nadu u sutrašnji sastanak Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.