Matić: Umjesto da ključeve stanova u Vrbanima dijelimo zajedno, Kusin je svoje podijelila prije

Foto: Hina

GRAD ZAGREB i Ministarstvo branitelja planirali su u srijedu, kako je bila i dosadašnja praksa, zajedno dodijeliti ključeve stanova u Cenkovečkoj ulici u naselju Vrbani. Ministarstvo je to dogovorilo još prije tri tjedna sa Sandrom Švaljek, tadašnjom zamjenicom Milana Bandića.

No, Ured gradonačelnika je jučer kratko obavijestio Ministarstvo branitelja da opunomoćena zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin sutra ne stigne na svečanost. Rekli su da ima važan sastanak od 9 do 15 sati.

"Grad Zagreb održat će program podjele ključeva u odvojenom, drugom terminu od Ministarstva", stoji u gradskoj obavijesti Ministarstvu.


Tako je Kusin danas predala 33 nova stana obiteljima teškog socijalno-zdravstvenog statusa, koji im Grad daje u najam na pet godina. Ministarstvo branitelja sutra će službeno podijeliti stanove za 59 obitelji branitelja invalida i poginulih branitelja.

Matić će se ispričati braniteljima jer nema svećenika


I svećenika su, rekao je Indexu Matić, koji je razljućen cijelom situacijom, doveli u neugodnu situaciju. Naime, on je prvotno htio doći na današnju podjelu i ispričao se ministru. Kasnije je odlučio da neće uopće nigdje ići jer ne može dvaput svetiti istu kuću.

"Sutra ću se ispričati braniteljima, no njima ionako ništa ne može pokvariti slavlje jer su presretni što im se napokon rješava stambeno pitanje', rekao je Matić. 

Iz Ureda gradonačelnika, unatoč upitu, nismo dobili odgovor zašto se promijenila dosadašnja praksa u svečanosti dodjele ključeva.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.