Matić: Sutra obilježavamo Oluju i trebamo slaviti, očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim

Ilustracija: Hina

BROJNA izaslanstva položila su povodom sutrašnjeg praznika vijence na groblju Mirogoj.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Ministar branitelja Predrag Matić položio je lod spomenika Glas hrvatske žrtve - zid boli, zajednički vijenac s izaslanikom Predsjednika Republike, načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general pukovnikom Dragom Lovrićem, izaslanicom predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnicom Gordanom Sobol te izaslanstvima Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, GSOSRH, Ravnateljstva policije i braniteljskih udruga.

Polažući vijence ministar branitelja Predrag Matić rekao je da se ovih dana prisjećamo najslavnijih dana u novijoj povijesti i svih poginulih, a najviše zahvaljujemo Oluji jer je završio rat.

"Imamo pravo slaviti, završili smo rat, pobijedili smo i oslobodili Hrvatsku"

"Ovih dana kada obilježavamo Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja prisjećamo se svih hrvatskih branitelja od prvog hrvatskog redarstvenika preko Vukovara, Dubrovnika, Maslenice pa sve do Bljeska i Oluje i konačnog kraja rata. Naravno i mirne reintegracije Vukovara. Zato smo danas ovdje, a sutra ćemo to također učiniti u Kninu", rekao je.

Istaknuo je kako je riječ o prigodi kada se prisjećamo najslavnijih dana novije hrvatske povijesti i svih naših poginulih prijatelja. "No, najviše zahvaljujemo 'Oluji' jer je završio rat i došao je mir. Zato smo ovdje, državni vrh je ovdje da izrazi svoju zahvalnost, a sutra ćemo to učiniti i u kraljevskom gradu Kninu", kazao je Matić.

Braniteljima koji sutra dolaze u Knin poručio je kako je riječ o velikoj proslavi triju velikih hrvatskih praznika, te kako očekuje da se svi ponašaju u skladu s tim datumom. "Imamo pravo slaviti, završili smo rat, pobijedili smo i oslobodili Hrvatsku i očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim", kazao je ministar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.