Markovina i Drugo lice Splita: Kerume, pomozi radnicama Uzora, strojevi su im jeftini od Tuđmana!

Foto: Index

DRUGO lice Splita i kandidat za gradonačelnika Dragan Markovina zatražili su danas od Kerumove administracije da pomogne radnicama Uzora. Ne bi koštalo puno, a korist bi bila nemjerljiva.

Markovina i njegove kolegice Mira Ljubić Lorger i Mirjana Kučer otkrili su Indexu zbog čega su danas došli na protokol splitske gradske uprave.

"Uzor je završio u stečaju. Da sada ne ulazimo zašto i zbog čega, no nesumnjivo dio zasluga ide na dušu Tuđmanove gospodarske politike jer je činjenica da ih je Orešar vodio. Šezdesetak radnica osnovalo je udrugu i te žene ne traže ništa nego da im se pomogne kupiti strojeve. Prodaja je već dvaput propala na Trgovačkom sudu. Strojevi su ponuđeni za 800 tisuća kuna, dakle, u razini spomenika Tuđmanu, a kako nisu prodani, sada su značajno jeftiniji. Grad bi trebao osigurati i pogon te prodajni prostor. Zauzvrat, mogli bi iskompenzirati najam narudžbom odijela. To bi bila jedna lijepa gesta za Prvi Maja", drži Markovina. 

"Za dvije časne sestre dalo se pola milijuna kuna, zašto Kerum ne pomogne radnicama Uzora?!"

"Na isti način je riješena situacija s Kamenskim u Zagrebu. I oni su osnivali udrugu. Bitno je da Grad pokaže senzibilitet za gospodarska pitanja, a ne da se samo bavi pitanjima dekoracije. Grad ne bi imao puno administrativnog posla. Treba samo dati dozvolu za korištenje prostora i ući u ovu investiciju. Ako su mogli dati pola milijuna kuna za dvije časne sestre koje se mole i to im je uzeto kao jedan od glavni razloga za donaciju, ne vidim zašto Grad Split ne bi prihvatio naš prijedlog. Osim toga, Uzor čuva i dalmatinsku baštinu. Grad bi prihvaćanjem našeg zahtjeva pokazao da vodi računa o pitanju svih pitanja, a to je gospodarstvo i očuvanje radnih mjesta", misli Mirjana Kučer. 

Drugo lice Splita protiv nepotizma: "Treba zabraniti više od jednog člana obitelji u gradskim firmama"

Za Index je otkrila još jedan detalj koji se svakako neće dopasti Kerumu, a ni njegovoj sestri Nevenki.

"U našem programu smo istaknuli i pitanje socijalne redistribucije. S obzirom da je trenutno veliki nesrazmjer između privatnog i državnog sektora, smatramo da bi nakon izbora trebalo raditi na tome da Grad Split donese odluku da u gradskim obiteljima može biti zaposlen samo jedan član obitelji", otkrila je Kučer. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.