Maras o dolasku Geeks on a plane: To je prilika da se mladi poduzetnici predstave američkim investitorima

U ZAGREB stižu Geeks on a plane, jedna od najmoćnijih skupina tehnoloških investitora. Zajednička je to "akcija" putem društvenih mreža predsjednika Ive Josipovića i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa. Skupina investicijskog fonda 500 Startups, fonda koji ulaže u internetske startupove stiže nam u Zagreb u drugoj polovici rujna.

> Josipović otkrio: Uspjeli smo! Zagreb je uvršten na popis! Dolazi jedna od najmoćnijih skupina tehnoloških investitora!

Zadovoljan je ministar Gordan Maras, koji za Media servis kaže: "Radi se o u tom svijetu poznatoj skupini američkih investitora koji idu na turneju i dijelom po Europi, u želji da nađu neke nove projekte", objašnjava Maras koji je zajedno s predsjednikom Josipovićem putem Facebooka pozvao predvodnika Davea McClurea.

"Oni su se dvoumili između Poljske i Hrvatske, odabrali su nas i drago mi je da ćemo im moći pokazati potencijale koje naša zemlja u tom smislu ima", kaže Maras koji smatra da je to prilika da se mladi poduzetnici predstave američkim investitorima. "Ove godine već imamo primjera kvalitetnih investicija izvana u određene startupove", nastavlja ministar.

Maras ističe da je upravo u programu njegovog Ministarstva sadržana podrška pojedinim startupovima. "Smatram da se može kvalitetnim projektima stvoriti visoka dodana vrijednost, zaposliti ljude. I moramo dati podršku našoj, doduše, još uvijek maloj ali perspektivnoj internetskoj zajednici koja ima mnogo ideja i koja može napraviti velike stvari u Hrvatskoj. Zato mi je drago da dolaze Geeks on a plane", zaključuje Maras.

Geeks on a plane su već imali tri dogovorena posjeta - Moskva, Berlin i Tallinn, a između Poljske i Hrvatske odlučili su se za našu zemlju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.