Lubitzova zaručnica se skriva i ne želi vratiti kući jer se boji mržnje okoline

Foto: teinteresa.es/Twitter/Hina

ZARUČNICA kopilota ubojice Andreasa Lubitza, koja je navodno trudna, još se skriva na tajnoj lokaciji i ne želi doći u gradić gdje su oboje odrasli jer se boji da će je dočekati mržnja, piše Daily Mail.

Kathrin Goldbach i njena obitelj smatraju da će morati snositi dio krivice za stravičnu tragediju Airbusa Germanwingsa, koju je izazvao Lubitz namjerno zabivši zrakoplov u francuske Alpe te je tako osim sebe ubio još 149 ljudi.

26-godišnja profesorica matematike svakodnevno odlazi u crkvi i tamo u razgovoru sa svećenikom pokušava naći utjehu. Ona, njezin brat Andreas i roditelji rekli su prijateljima da se ne planiraju vratiti kući u Montabaur.

Kathrina nije imala predodžbu da je Lubitz tako bolestan

"Sad im je puno jednostavnije biti u nekom većeg gradu gdje nitko ne mora znati tko su", rekla je Kathrinina prijateljica.

Kathrin je živjela u Montabauru i predavala u ondašnjoj školi do 2013. kad je Lubitz postao pilot. Tada su se oboje preselili u stan u Dusseldorf, a ona je brzo dobila posao u srednjoj školi.

Nekoliko tjedana prije nesreće, ispričala je policijskim istražiteljima, Lubitz je kupio dva luksuzna Audija, jedan njoj, a drugi njemu. "Na razgovoru s istražiteljima bila je strašno nervozna. Znala je da je Andreas bolestan i da se liječi, ali nije imala ni najmanju predodžbu koliko jako", ispričali su istražitelji medijima.

Tužitelj moli da se posljednje snimke nesreće predaju vlastima

Francuski tužitelj Brice Robin jučer je pozvao sve koji imaju snimku stravične nesreće da ju predaju vlastima. Zahtjev je došao nakon što su njemački i francuski mediji objavili da su vidjeli video koji pokazuje posljednje kaotične trenutke prije pada zrakoplova.

Osoba koja je snimala navodno se nalazila u stražnjem dijelu aviona, a na snimci se čuju povici "O moj bože" i udarci sjekirom u vrata. Robin je rekao da istražitelji još nisu pregledali mobilne telefone nađene na mjestu nesreće i da on ne zna za postojanje ikakve takve snimke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.