Lozina poslao vlasnika modne agencije Kristina iza rešetaka: Prisan je s manekenkama

IVICA JURIŠIĆ, vlasnik modne agencije Kristina osumnjičen za podvođenje manekenki, ipak ide u istražni zatvor. Odluka je to vijeća Županijskog suda u Splitu, kojim je predsjedavao sudac Slavko Lozina.

Jurišića je na slobodu jučer pustio sudac istrage Davor Svalina, i to nakon što mu je priznao djelo, koje je negirao na ispitivanju u Državnom odvjetništvu. Svalina je smatrao da nakon priznanja nema bojazni da bi Jurišić mogao utjecati na svjedoke, tj. manekenke i njihove klijente, no vijeće na čelu sa Lozinom drugačije je ocijenilo.

Iskaz pred sucem nema formu priznanja

"Iskaz pred sucem nema formu priznanja i na taj način se obezvrjeđuje istraga državnog odvjetništva. Osim toga, osumnjičeni je prisan sa svjedocima te zaista postoji opasnost da bi boravkom na slobodi na njih mogao utjecati", kazao je Lozina za Index. 

Stvar nije beznačajna, jer je odluka suca Svaline dosad nezabilježena u novijoj sudskoj praksi. Novi Zakon o kaznenom postupku nije precizirao ovakvu pravnu situaciju pa su i odluke koje suci donose od iznimnog značaja. Zatvor je određen i Jurišićevom pomagaču iz Dubrovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.