Lorencin i Matešić u Berlinu na sastanku s turoperatorima: Njemačka je naše najvažnije turističko tržište

Foto: Hina

NA ITB sajmu turizma u Berlinu predstavlja se Hrvatska kojoj su Nijemci najznačajniji gosti. Danas će ministar turizma Lorencin i direktorica HTZ-a održati niz sastanaka s turoperatorima.

Naše najvažnije tržište je Njemačka. Ono bi moglo porasti za pet posto u odnosu na lani. Nijemci su voljni putovati. 14 milijuna aranžmana prodano je lani, a rani booking pokazuje da su fokusu tradicionalna mediteranska odredišta. U Hrvatsku je lani stiglo dva milijuna njemačkih gostiju.

Hrvatska je za sada u top pet odmorišnih destinacija za njemačke goste ali naš je cilj s obzirom na potencijal ovog tržišta i na njegove mogućnosti, ne samo rast, ono što uvijek govorimo, u špici sezone, već ovdje vidimo i snažan potencijal ovdje i u dijelu pred i post sezone. Vjerujemo da možemo i dalje rasti na njemačkom tržištu", kazala je direktorica HTZ Meri Matešić.

U optimističnom je tonu i ministar turizma Darko Lorencin. "Držimo da je jedan od osnovnih preduvjeta gospodarski rast na određenim emitivnim tržištima koji, kao što vidimo ovdje u Njemačkoj, daje vjetar u leđa za veću potrošnju".

A u nedjelju se zatvara natječaj za Kupare, a ministar Lorencin u Berlinu otkriva - pet je zainteresiranih. "Imamo informaciju da su određeni interesenti preuzeli dokumentaciju. Tijekom ovog tjedna, pretpostavljamo da će doći i do predaje pisama namjera i sve ćemo o tome idući tjedan kada budemo imali konkretne interese. Mi već radimo i na ovom glavnom natječaju", otkrio je Lorencin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.