Linić na sastanku s Bozanićem i Srakićem razgovarao o ugovoru Svete stolice i Vlade: "To su tehničke stvari"

MINISTAR financija Slavko Linić potvrdio je da se sastao s kardinalom Josipom Bozanićem i predsjednikom HBK Marinom Srakićem. "Tema razgovora bila je ugovor Svete stolice i Vlade i provedba istog", rekao je Linić i naglasio da postoje neka odstupanja koja se ugovorom žele razriješiti. "To su tehničke stvari", rekao je ministar financija.

"Uzimaju li se podaci s kraja godine ili, recimo, 9. i 10. mjesec kada mi proračun završavamo; jesu li isplate početkom ili krajem; a s druge strane znate da je u ovoj godini 45-50 milijuna kuna manji iznos nego što ugovorom dolazi i želimo to ugovorom regulirati", pojasnio je ministar financija.

Linić je rekao da smanjenja do sada nisu bila regulirana ugovorom. "Sami znate da je proračun donesen u 10-15 dana i da tada nismo mogli ni imali vremena, a evo sada polako završavamo posao. Trebamo dobiti odgovor od druge strane, a mi samo dogovaramo rješenje", kazao je Linić.

Na pitanje je li bilo govora o dodatnom smanjenju novčanih sredstava za crkvu iz proračuna, Linić je rekao. "Mi smo regulirali postojeće vrijeme, a za iduću godinu će tek biti prijedlog. Prema tome, Ministarstvo nije za to nadležno. Mi reguliramo obaveze, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo pravosuđa trebaju pregovarati o izvršavanju ugovora. Naše su mogućnosti da razgovaramo samo o aktualnim odnosima i to smo na neki način počeli i vjerujemo da ćemo razriješiti. Sve ostalo je u nadležnosti Ministarstva pravosuđa", istaknuo je Linić.

Zašto je sastanak održan pod velom tajne? Linić kaže: nije to baš tako. "Kada bih vam rekao koliko dnevno ima razgovora o ugovornim obavezama, onda je sve tajna. Ne, nije. To su sve razgovori. Kao što znate, ugovore nismo još potpisali, nismo se do kraja dogovorili. Zašto mislite da je tajna", upitao je Linić novinare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.