Linić dao medijskom tajkunu Paviću dodatna dva mjeseca da se dogovori kako će vratiti dugove

Foto: Lider (Arhiva) 

SAVJETODAVNO vijeće Ministarstva financija odobrilo je kontroverznom medijskom tajkunu Ninoslavu Paviću dodatna dva mjeseca da okonča Predstečajnu nagodbu. Odobrenje iz ministarstva koje vodi Slavko Linić potpisano je 2. prosinca ove godine, a rok počinje teći od 28. studenog kada je bio posljednji dan za postizanje dogovora Europapress Holdinga sa svojim vjerovnicima. 
 
Plan financijskog i operativnog restrukturiranja dužnika te ostalih tvrtki EPH Grupe, nad kojima su u tijeku postupci predstečajne nagodbe predviđena je provedba pripajanja centralnoj tvrtki EPH. Ministarstvo financija smatra kako je riječ o složenom procesu  te  je Pavić dobio dodatna dva mjeseca da okonča nagodbu. 
 
Podsjetimo kako je predstečajna nagodba za EPH pokrenuta još 31. srpnja ove godine, a prema Zakonu postupak pred Nagodbenim vijećem morao je biti dovršen u roku od 120 dana, odnosno do 28. studenog. U  u postupak Predstečajne nagodbe ušle su Pavićeve tvrtke EPH, Gloria Grupa, 4 Media EPH, EPH Media, Media nexus i EPH Magazini. Pavić je predao FINI program financijskog restrukturiranja u kojem predlaže dokapitalizaciju od 60 milijuna kuna te pripajanje svih tvrtki koje su u vlasništvu EPH. 
 
Do sada nije poznato tko će dokapitalizirati tvrtku s dodatnih 60 milijuna kuna. Situacija se dodatno zakomplicirala s pravomoćnom presudom prema kojoj je Slobodna Dalmacija dužna isplatiti Jadrantekstilu milijunske iznose zbog čega se za Slobodnu Dalmacija čak spominje i stečaj. 
 
Pavić sada ima rok do 27. siječnja 2014. godine da nađe rješenje. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.