"Lijek za sve": Kinezi "čarobne" pilule punili prahom od sušenih fetusa

JUŽNOKOREJSKI carinici došli su do bizarnog otkrića - zaplijenili su na tisuće krijumčarenih "čarobnih" pilula iz Kine, punjenih prahom dobivenim od ljudskog mesa, točnije od sušenih fetusa.

Jučer su južnokorejske vlasti izvijestile javnost kako je od kolovoza prošle godine zaplijenjeno više od 17.000 krijumčarenih pilula, na crnom tržištu poznatih kao "lijek za sve bolesti". Uhvaćeno je oko 35 krijumčara.

Među šokantnim detaljima ovog slučaja navodi se kako korumpirano kinesko medicinsko osoblje dostavlja farmaceutskim kompanijama pobačene fetuse, fetuse preminule nedonoščadi te mrtvorođenčad. Fetuse se potom suši, a nakon sušenja ih se melje u prah koji se s biljnim tvarima i drugim sastojcima stavlja u "čudotvorne" kapsule.

Zdravstvene organizacije zabrinute su kako bi opasne pilule mogle dospjeti i na internet te biti pogubne i štetne za ljude iz drugih dijelova svijeta. Testiranjem je otkriveno da pilule sadrže 99,7 posto ljudskih ostataka.

Kineska alternativna medicina već se tradicionalno koristi raznim ljudskim i životinjskim ostacima - od konzumacije posteljica za poboljšanje krvne slike i cirkulacije, do korištenja rogova nosoroga, ostataka crnih medvjeda i antilopa u medicinske svrhe. Povoljan učinak tih alternativnih lijekova na zdravlje nije dokazan, ali zato postoje brojne kritike na račun toga koliko su zapravo opasni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.