Krađa u Dubravi: Iz kuće ukrali nakit vrijedan 1,5 milijuna, prodali ga za 75 tisuća kuna

Ilustracija: Arhiva

POLICIJSKI službenici završili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 19-godišnjaka koje sumnjiče za tešku pljačku koju su počinili 2. listopada na području Dubrave u Zagrebu. Kriminalističko istraživanje provedeno je i nad 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganja u teškoj krađi i nad 19-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanja kaznenog djela teške krađe.

"Osumnjičeni su se 19-godišnjaci 2. listopada u večernjim satima osobnim vozilom, dovezli do obiteljske kuće 45-godišnjakinje na području Dubrave, znajući za odsutnost ukućana. Dok je trećeosumnjičeni ostao u spomenutom automobilu, prvoosumnjičeni i drugoosumnjičeni su pronašli ključ ulaznih vrata, za koji su znali gdje se odlaže, te ušli u obiteljsku kuću i otuđili novac, dokumente i sefove u kojima se nalazio nakit te po izlasku zaključali vrata i odložili ključ gdje su ga i pronašli. Osumnjičeni trojac potom se odvezao do 36-godišnjaka koji im je obio sefove, a kao naknadu su mu osumnjičeni dali 1000 kuna. Petoosumnjičenom su predali otuđeni nakit za što im je on isplatio 75 000 kuna koje su trojica 19-godišnjaka međusobno podijelila. Ukupna materijalna šteta koja je nastala počinjenjem ovog kaznenog djela iznosi oko 1 500 000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je Općinskom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.