Kontroverzni bivši čelnik MMF-a Strauss Kahn u Beogradu: "Srbiju je moguće izvući iz krize"

Foto: Getty Image / Gulliver Image

KONTROVERZNI bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn stigao je danas u Beograd gdje se prvo sastao s podpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem te ministrom financija Lazarom Krstićem i ministrom gospodarstva Sašom Radulovićem. Naime, već je prije dogovoreno kako će Strauss Kahn biti savjetnikom srpske Vlade, a  osim što bi trebao biti glavna pomoć ministru financija bivši čelnik MMF-a trebao bi savjetovati Srbiju u reprogramu duga. 

Podsjetimo kako je Strauss Kahn tijekom 2011. godine podnio je ostavku u MMF-u nakon što je optužen za seksualni napad na sobaricu u jednom njujorškom hotelu.
 
Osim Strauss Kahna savjetnik u vladi Srbije bit će i nekadašnji austrijski kancelar Alfred Gusenbauer biti će savjetnici srpske vlade.
 
Strauss-Kahn, koji će idućeg tjedna stupiti na dužnost savjetnika Vlade Srbije za ekonomska pitanja, nakon susreta s prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom financija Lazarom Krstićem i ministrom poljoprivrede Sašom Radulovićem rekao je da će pokušati pomoći srpskoj ekonomiji.

On je u zajedničkom obraćanju medijima s vicepremijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ocijenio da postoje ozbiljni problem koji se trebaju riješiti i da misli da je to moguće.

"Jako je važna stabilnost u regiji. Problemi u ekonomiji zemalja Balkana su isti i trebaju se riješiti. Ja i moj tim nemamo čarobni štapić", rekao je bivši šef MMF-a istaknuvši da ne bi u ovom trenutku davao prognoze kakvi će njegovi savjeti biti, ali da on i njegov tim imaju dovoljno iskustva.

"Znam da je deficit veliki i da raste zbog problema u gospodarstvu. Mogu dati savjet kada se upoznam sa situacijom. Znam da je lako davati savjete, ali ih je teško provoditi u djelo", rekao je Strauss-Kahn.

Kahn će, kako je potvrdio, prva tri mjeseca besplatno biti angažiran na poslovima savjetnika za ekonomska pitanja Vlade Srbije.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.