Kola Hitne nisu mogla do otrovanih Kineza; Kerum pitao zamjenika: Jesmo li mi krivi za smrt bebe?

KOLA Hitne pomoći zbog leda nisu danas mogla do prizemnog stana u Rokovoj ulici u kojem je od ugljičnog monoksida nastradala tročlana kineska obitelj. Spasa nije bilo za 17-mjesečnu djevojčicu, čija je smrt konstatirana u splitskoj bolnici u 10.40 sati, nakon što su je bezuspješno pokušavali oživjeti 45 minuta. 

Čuvši što se dogodilo, gradonačelnik Kerum odmah se javio zamjeniku Juri Šundovu i upitao ga jesu li oni krivi za smrt djeteta. Šundov je odgovorio kako ne bježe od odgovornosti, ali da se možda umjesto Hitne trebao pozvati HGSS zbog nemogućnosti pristupa. Radi se, inače, o predjelu Radunice, starom dijelu Splita, gotovo u samom centru grada, udaljenom od bolnice svega par minuta vožnje.

Intervencija trajala 25 minuta

Ravnatelj Hitne medicinske pomoći u Splitu Leo Luetić potvrdio je Indexu da su kola imala problema sa poledicom. No, tvrdi da to nije utjecalo na konačni ishod.

"Intervencija je sveukupno trajala 25 minuta, od toga je ekipa provela 10 minuta na Dječjem odjelu. Istina je da put bio blokiran zbog leda i da je naša ekipa morala na noge proći par stotina metara, no ne mislim da je to išta promijenilo. Beba je, naime, već bila mrtva, nije imala vitalne znakove života. Zaista ne znam bi li bili brži da su uvjeti bili idealni", kazao nam je Luetić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.