Kim Dotcom uzvraća udarac: Brojni američki političari imali su korisničke račune na Megauploadu

KADA osnivač Megauploada Kim Dotcom bude pred porotom odgovarao na pitanja o kršenju autorskih prava, očito će biti segmenata koje oni koji su ga strpali iza rešetaka neće rado čuti.

Naime, Kim Dotcom tvrdi kako su mnogi američki političari također bili korisnici njegovog websitea. U jednom od prvih intervjua koje je dao nakon što je prošlog mjeseca uz jamčevinu pušten da se brani sa slobode, ovaj 38-godišnjak je kazao kako je velik broj dužnosnika američkih vlasti registriran na listama korisnika Megauploada.

Saslušanje o izručenju u kolovozu

"Zanimljivo, pronašli smo velik broj Megaupload korisničkih računa koji pripadaju vladinim dužnosnicima, uključujući i dužnosnike ministarstva pravosuđa i Senata", kazao je Dotcom za Torrentfreak. "Nadam se da ćemo ubrzo imati mogućnost da njima i ostatku naših korisnika vratimo pristup njihovim dokumentima", dodao je.

Podsjetimo, Dotcom je uhićen na Novom Zelandu, ali po nalogu američkog tužiteljstva zbog kršenja američkih zakona. Sada čeka saslušanje o izručenju, nakon kojeg bi mogao biti poslan na suđenje u SAD. Međutim, u tom će slučaju neki dužnosnici očito držati fige da se u sudnici ne spomene i njihovo ime.

Američka vlada favorizira monopoliste i proganja male igrače

U ranijem intervjuu za 3news, Dotcom je napao američku vladu zbog favoriziranja monopolista nauštrb manjih poduzetnika koji pokušavaju uspjeti u IT sektoru, što im je danas praktički onemogućeno. Dok je on, kako tvrdi, stigmatiziran kao predstavnik ilegalnog file-sharinga, vlada istovremeno Googleu progledava kroz prste jer svake godine daju milijune lobistima u Washingtonu. "Smatram kako američka vlada štiti zastarjeli monopolistički poslovni model, koji u ovom internet vremenu naprosto više ne funkcionira", zaključio je Kim Dotcom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.