Kim Dotcom nudi nagodbu FBI-u ako će mu osigurati pravedno suđenje: SAD me želi financijski iscrpiti

OSNIVAČ MegaUploada Kim Dotcom kazao je kako je spreman FBI-u ponuditi nagodbu u vezi svog slučaja, te je spreman otići u SAD ako će mu američka vlada osigurati pošteno suđenje. Međutim, Dotcom i dalje inzistira na tezi kako će američka vlada odbiti njegovu ponudu jer zna da je njihov slučaj protiv njega praktično mrtav.

Dotcom je priču o pokušaju nagodbe s FBI-jem obznanio samo dan nakon što je FBI pomaknuo termin saslušanja o izručenju iz Novog Zelanda sa kolovoza ove godine na ožujak naredne godine. Za New Zealand Herald je objasnio kako SAD stalno odgađa slučaj protiv njega i drugih čelnika Megauploada jer ga na taj način pokušavaju financijski iscrpiti do te mjere da si više ne može plaćati odvjetničke usluge.

Treba imati na umu kako je SAD nametnuo brojne restrikcije na Dotcomovu imovinu, koja ostaje zamrznuta dok čeka saslušanje o izručenju. "Skupio sam brojne milijune dolara na legalnim računima, ali ne mogu se dokopati ni centa. Žele me iscrpiti i onda napasti kada više ne budem imao nikakvu podršku", kazao je Dotcom.

SAD zna da je slučaj mrtav

Zato je kazao kako razmišlja o tome da sam ode u SAD ako će mu tamo osigurati pravedno suđenje, te mogućnost da svojim novcem plati pravne branitelje i troškove smještaja za sebe, obitelj i odvjetnike. Na Twitteru se direktno obratio američkom ministarstvu pravosuđa: "Hej DOJ, ići ćemo u SAD. Nema potrebe za izručenjem. Želimo jamčevinu, odmrzavanje sredstava za plaćanje odvjetnika i životne troškove."

"Nikad neće pristati na ovo, a to je zato što oni ne mogu dobiti ovaj slučaj i to dobro znaju", kazao je za Herald. Podsjetimo, novozelandska sutkinja nedavno je zaključila kako je nalog kojim je FBI naredio pretres Dotcomove kuće bio protuzakonit, zbog čega je čitav slučaj doveden u pitanje. U koliko se protiv Dotcoma na Novom Zelandu ne bude mogla legalno podići optužnica, napori SAD da osigura njegovo izručenje mogli bi biti uzaludni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.