Kerumovo kadroviranje: U Prometu se zaposlila i supruga šefa splitske policije

Foto: Joško Ponoš/Cropix

INDEX je već prilično pisao o posljednjim zbrinjavanjima Kerumovih probranih kadrova u gradskim firmama, no posljednja akvizicija za koju doznajemo, zaista je iznenađenje! Odnedavna, naime, u splitskom javnom gradskom prijevozniku Prometu radi supruga Zorana Petričevića, načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Informaciju o zapošljavanju Indexu je potvrdio sam Petričević, no kaže da sa zapošljavanjem supruge nema nikakve veze! Ako čovjek tako kaže, moramo mu vjerovati. Supruga je, kaže Petričević, zaposlena na tri mjeseca probno.

Direktor Prometa ne želi komentirati

Htjeli smo provjeriti i u Prometu, koji kronično grca u gubicima, kako je došlo do toga da se otvorilo radno mjesto te da su baš pored svih ostalih na tržištu rada upravo izabrali suprugu šefa splitske policije. Nažalost, nije bilo moguće. Tražili smo u uredu direktora Prometa Držislava Brčića, koji je na odgovorno mjesto raspoređen nakon što je par godina vodio Kerumov restoran Benedikt na Benama.

Tajnica je primila upit i rekla da će izvijestiti direktora, koji međutim nije našao sluha ni razumijevanja da pojasni okolnosti zapošljavanja supruge šefa splitske policije.

Baš smo, naime, htjeli doznati je li gospođa Petričević primljena preko javnog natječaja ili je u pitanju bilo zapošljavanje bez natječaja, kako je to inače bilo uvriježeno u gradskim firmama proteklih godina.

Sukob interesa?

U upitu policiji postavili smo pitanje ima li oko zapošljavanja supruge šefa splitske policije kakvih dvojbi, s obzirom da policija po nalogu Državnog odvjetništva mora ispitati čitav niz predmeta vezanih za Kerumovo upravljanje gradom, ali i okolnosti vezane za propast Kerum d.o.o., koji je ostao dužan i državi i dobavljačima, bankama i Kerumovoj bivšoj supruzi Anki. Dubioze se cijene na preko 200 milijuna kuna.

Na to pitanje u policiji nisu dali nikakav odgovor, osim ako se ne podrazumijeva da je sadržan u dijelu u kojem načelnik Petričević tumači kako nije imao nikakve veze sa zapošljavanjem svoje supruge. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.