Kerumov križ na Marjanu u cijelosti plaćen iz proračuna Grada Splita?! Baldasar: Koliko ja znam, ništa od donacija

Foto: Ante Čizmić/Cropix

KERUMOV križ na Marjanu izgrađen je novcem građana Splita. Bivši gradonačelnik Željko Kerum tvrdio je kako je za gradnju 10-metarskog križa iz gradskog proračuna izdvojeno 168 tisuća kuna, uključujući PDV za izradu dokumentacije. Svi ostali radovi, uključujući i materijal za izradu križa, trebali su doći od donacije građana, a procijenjena vrijednost križa je 750.000 kuna.

Novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar to opovrgava, a prema njegovim riječima, očigledno je da je donacija došla od građana, ali od njihovih uplata u gradski proračun. "Koliko ja znam, moram još provjeriti, ništa nema od donacija, to je sve plaćeno iz proračuna Grada Splita, ako se ne varam. Iako ću provjeriti, ali mislim da je sve plaćeno iz proračuna Grada Splita. Kompletan odgovor ćete dobiti sljedeći četvrtak vezano za financiranje, dakle je li bilo kakve donacije i koliko smo do sada potrošili za izgradnju križa", rekao je Baldasar.

A kada će biti blagoslov križa kojeg je Kerum planirao obaviti u drugom krugu izbora, ali do njega nije došao, još se ne zna. Naime radovi na uređenju ovog spomenika koji je podijelio Splićane još nije završeno.

"To ide malo polako zato što se oblaže u kamen. Nema baš previše sredstava, pa ne žurimo, ali to se radi. Nakon toga će trebati urediti zelenilo oko toga i trebat će riješiti struju. Ovo su privremena rješenja za struju. Ja tu nisam stavio nikakav cilj, nego koliko budemo imali novaca. Nije prioritet da se uredi baš kompletno jer mislim da već sada izgleda pristojno", rekao nam je gradonačelnik Baldasar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.