Karamarko čestitao 1. svibnja: Vrijeme je da se Vladi kaže dosta, politiku temelje na poreznoj presiji

Foto: Damjan Tadić/Cropix

UOČI prvosvibanjskog prosvjeda podrška sindikatima očekivano stiže i iz najveće oporbene stranke. "Na praznik ćemo biti zabrinuti i tužni jer je u 14 mjeseci izgubljeno 80, 100 tisuća radnih mjesta", izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Ne znam po čemu je ova Vlada lijeva koalicija jer dokidaju prava radnika i jedino što znaju kao gospodarsku politiku je porezna presija", rekao je Karamarko.

"Ljevičari su jedino kad treba radnike, i ne samo njih, plašiti avetima prošlosti, spominjati crne košulje i slično. Mislim da je vrijeme da se tome kaže dosta. Moramo zaključiti da ovako naprosto više ne ide", konstatirao je šef HDZ-a.

Karamarko je prozvao Vladu da nije uspjela dovesti ni jednu kvalitetnu investiciju. Ili je pokušala, a nije uspjela, što također smatra dokazom nesposobnosti. HDZ-ov zastupnik Domagoj Ivan Milošević posebno se osvrnuo na najavljeni "New Deal" potpredsjednika Vlade Branka Grčića.

"Vlada je svela socijalni dijalog na najnižu moguću razinu u posljednjih nekoliko godina"

"Jedina smo zemlja koja petu godinu nije vidjela gospodarski rast u cijeloj Europi, ne samo EU. Dakle, ono što je ključ svega, ajmo to tako nazvati, je taj 'hrvatski New Deal'. On mora i može ne samo očuvati radna mjesta, može vratiti izgubljena i otvarati nova. Ali za takav 'hrvatski New Deal' treba i nova Vlada", jasan je Milošević.

Čestitajući predstojeći Praznik rada, Karamarko je poručio da će HDZ u svom programu raditi drugačije od aktualne vlasti.

"Prema tome, moram izraziti podršku radnicima koji će se u srijedu okupiti u velikom broju tražeći svoja prava. Vjerujemo da će i taj skup, kao što su i svi dosada bili dostojanstveni, biti miran", zaključio je prvi čovjek HDZ-a.

HDZ-ov potpredsjednik Odbora za poduzetništvo Boris Kunst optužio je vladajuće za dokidanje prava zaposlenih u javnim službama. "Vlada je svela socijalni dijalog na najnižu moguću razinu u posljednjih nekoliko godina", ocijenio je Kunst.

"Ova Vlada već godinu i pol provodi konzervativnu ideologiju tačerizma, kojom ruši radnička prava u Hrvatskoj. I umjesto da razvijaju demokraciju, otkad su na vlasti uveli su demokraturu kojom derogiraju sva ona prava definirana kolektivnim ugovorima", ustvrdio je Kunst.

"Nisam im rekao da skinu plakate, ali sam rekao da nisam zadovoljan pa će smanjiti njihov broj na svim mjestima koje smo rezervirali"

U jeku pretkampanje za lokalne izbore Karamarko je primijetio da je očito počeo rat plakatima i još se jednom osvrnuo na sporne u Sisku. Rekao je da je njihovo skidanje u tijeku.

"Poruka je ispravna. Ona koju i treba slati HDZ - budimo uz demokršćanstvo, pustimo se ovog lažnog socijalizma, jer s njim u Europu sigurno ne možemo ući. Osobno, međutim, što se tiče estetike tog plakata, nisam zadovoljan", ponovio je Karamarko i podsjetio da je odluka prepuštena lokalnim organizacijama, ali i odgovornost. Na upit je li osobno od sisačkog ogranka tražio da uklone sporne plakate, predsjednik HDZ-a je odgovorio: "Rekao sam da nismo zadovoljni tim plakatima i sisački ogranak će smanjiti njihov broj na svim mjestima koje smo rezervirali. Tih plakata će biti sve manje i manje. A sad, pustite nama našu tehniku rada unutar stranke. Naravno da nije to došlo onako s neba", zaključio je prvi čovjek HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.