Kapitalna zapljena kod Vukovara: Muškarac ilegalno držao 3 puške, 33 bombe i 10 kilograma eksploziva

Foto: MUP

KOD 53-godišnjaka iz Tordinaca zaplijenjena je veća količina vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari koje je ilegalno držao, a zbog čega mu prijeti do pet godina zatvora, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za novinare vukovarsko-srijemske policije.

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru u petak 16. siječnja, provedena je pretraga doma i drugih prostorija 53-godišnjaka iz Tordinaca pri čemu su pronađene dvije automatske i jedna poluautomatska puška, oko 1500 komada streljiva, 33 ručne bombe od kojih je jedna kućne radinosti, 10 kilograma eksploziva, 4,5 metara sporogorećeg štapina i 16 spremnika za automatsku pušku, kazao je pomoćnik načelnika policijske postaje Vinkovci Stjepan Anđić. Dodao je da je 53-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a da mu za nedozvoljeno posjedovanje te količine oružja i eksplozivnih tvari prijeti do pet godina zatvora.

Policija reagirala nakon remećenja javnog reda i mira

Anđić je pojasnio da je policija do 53-godišnjaka došla "operativnim radom na terenu", nakon remećenja javnog reda i mira u Tordincima, u noći s 9. na 10. siječnja, pri čemu je bilo i pucnjave.

Voditelj odjela za organizirani kriminalitet vukovarsko-srijemske policije Mario Lozančić istaknu je da je u 2014. zabilježeno 35 kaznenih djela vezanih za ilegalno posjedovanje oružja što je manje nego godinu ranije kada je zabilježeno 45 takvih kaznenih djela.

"Iako je povećan broj onih koji dobrovoljno predaju oružje još je uvijek velik broj građana koji drže ilegalno oružje, uglavnom zaostalo iz Domovinskog rata", rekao je Lozančić te podsjetio da i dalje traje višegodišnja policijska akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja pri čemu se jamči i anonimnost i izbjegavanje bilo kakvih sankcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.