Kajin kontra Milanovića: "Nisam pisao Plan 21, a u kampanji sam se protivio Plominu na ugljen"

NASTAVLJAJU se svađe u vladajućoj koaliciji oko izgradnje termoelektrane Plomin 3 na ugljen.

Nakon što je premijer Zoran Milanović prije par dana kazao da su sa IDS-ovcima još u kampanji dogovorili da Plomin bude na ugljen, istarski saborski zastupnik Damir Kajin kaže da s njim to nitko nije dogovorio.

"Nije bilo ni jednog skupa na kojem se nisam protivio ugljenu"

"Ne možemo flip-flop, danas ovako - sutra onako", rekao je neki dan Milanović što znači da Vlada sigurno neće podržati referendum o Plominu 3, koji predlaže IDS, i da nastavljaju sa pripremama za gradnju termoelektrane na ugljen. I u koalicijskom Planu 21 je stajalo da u Plominu nije sporan energent, te da on može biti i ugljen, već tehnologija.

No, Damir Kajin kaže da očito neki u IDS-u "sjede na dvije stolice" te da su oni koji su sudjelovali u pisanju Plana 21 "u dogovoru s Milanovićem odstupili od energenta iako na to nemaju pravo".
"Ja zasigurno nisam pisao Plan 21, ali nije bilo niti jednog predizbornog skupa na Labinštini tijekom prošlogodišnje kampanje za parlamentarne izbore na kojem nisam govorio o referendumu i protivio se ugljenu", rekao je Kajin.

IDS je ovog tjedna predložio da se na Skupštini Istarske županije raspravlja o spornom projektu i da se predloži održavanje referenduma o energentu koji će se koristiti u Plominu.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.