KORUPCIJSKA HOBOTNICA Šegon preko svog čovjeka Tihomira Kralja i dalje odlučuje o predstečajnim nagodbama

Foto: Index

TIHOMIR KRALJ, drugi čovjek Porezne uprave odnosno pomoćnik ravnateljice Nade Čavlović Smiljanec i čovjek od najvećeg povjerenja Slavka Linića, a kojega je u Poreznu doveo Branko Šegon, preuzeo je brigu o Predstečajnim nagodbama.

> Pismo inspektora: Ovdje vladaju Linić, Šegon i Kralj, prisiljeni smo sudjelovati u
prevarama

> Hobotnica u vrhu Porezne i policije: Ivica Cetina suvlasnik nelegalne vile sa Šegonima

Naime, Kralj je ustoličen za šefa Savjetodavnog vijeća Ministarstva financija umjesto nedavno smijenjenog pomoćnika Slavka Linića, Branka Šegona. Kraljev potpis pojavio se danas na dokumentima Fine u kojem se odobrava produženje roka za provođenje postupka predstečajne nagodba za Adriatic d.d. Split.

Ministarstvo financija nije objavilo formalnu odluku o imenovanju Kralja, što ne čudi jer sastav Savjetodavnog vijeća Ministarstva financija, najbitnijeg tijela Linićeva ministarstva koje se brine o predstečajnim nagodbama i dalje je tajan.  

Kralj, baš kao i Šegon, ima policijsko zaleđe s obzirom da je bivši načelnik policijskog USKOK-a. Podsjetimo da je redakcija Indexa u posjedu pisma poreznih inspektora za koje smo nedvojbeno utvrdili kako je odaslano iz središta Porezne uprave u Zagrebu, a u kojem je razvidno kako glavnu riječ među Poreznicima vode ministar Slavko Linić, njegov pomoćnik Branko Šegon te pomoćnik šefice Porezne uprave Tihomir Kralj dok je šefica Nada Čavlović marginalizirana.

Jedno vrijeme, u kontekstu smjene pomoćnika Šegona Banski su dvori neslužbeno spominjali smjenu Kralja iz Porezne uprave kao i glavnog rizničara Miljenka Fičora koji su okarakterizirani kao glavni Linićevi ljudi. No, umjesto smjene Kralj je promoviran, što dovoljno govori o trenutačnom odnosu snaga u Vladi. 

Podsjetimo još kako istraga imovine Šegonovih traje već pune četiri godine, a rezultati još uvijek nisu poznati. Ministar financija Slavko Linić Indexovoj je novinarki nakon konferencije za medije kazao da se za informacije o istrazi obrati Poreznoj upravi, a iz Porezne uprave Indexu su odgovorili kako oni ne mogu otkrivati takve informacije. S obzirom na činjenicu da je upravo Tihomir Kralj jedan od glavnih ljudi u Poreznoj upravi, nije niti čudno da istraga Šegonove imovine toliko dugo traje, a rezultati još nisu poznati.

Imate li dodatne informacije o korupciji, javite nam se uz zajamčeno neodavanje izvora na: desk@index.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.