KFC plaća 8,3 milijuna dolara australskoj djevojčici koja je zbog otrovane piletine ostala u kolicima

LANAC brze hrane KFC mora platiti 8,3 milijuna dolara obitelji australske djevojčice koja je pretrpjela oštećenje mozga nakon što je pojela otrovanu piletinu.

Monika Samaan se zarazila salmonelom u KFC-ovom restoranu blizu Sydneya 2005. godine. Zbog trovanja je ostala u kolicima te izgubila mogućnost govora. KFC je kazao da je razočaran odlukom te je najavio žalbu.

Obitelj više nema novca za skrb

Sudac Vrhovnog suda australske države New South Wales je odredio visoku odštetu nakon što je prošlog tjedna odlučeno da je KFC zanemario dužnost o skrbi za djevojčicu. Odvjetnik obitelji djevojčice, George Vlahkis, je kazao da su zadovoljni odlukom, jer zbog bolesti više nemaju novca.


"Monika je sada već velika djevojka te ju je vrlo teško podići i paziti na njezine osobne potrebe", rekao je Vlahkis te dodao kako im je taj novac prijeko potreban. KFC tvrdi kako u procesu nije dokazano što je dovelo do Monikine nepokretnosti.

Na sudu je rečeno da je Monika pala u komu na šest tjedana nakon što se, zajedno sa svojim roditeljima i bratom, razboljela uz povraćanje i proljev nakon što su jeli u KFC-u. Ostali članovi obitelji su se ubrzo oporavili. Obiteljski odvjetnik je kazao da za vrijeme gužve u restoranu poslužuju hranu koja je pala na pod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.