Jurčić odlazi iz Podravke, Mato Crkvenac dolazi umjesto njega?



LJUBO JURČIĆ odlazi iz Nadzornog odbora Podravke. Moja misija je završena, poručio je Jurčić na čije bi mjesto, neslužbeno se doznaje, trebao doći Mato Crkvenac.

Svoj odlazak Ljubo Jurčić prije nekoliko dana najavio je odgovornima, a jutros je za Radio Dravu to potvrdio. "Ja ću danas Fondu za privatizaciju, odnosno Agenciji za upravljanje državnom imovinom podnijeti ostavku na mjesto predsjednika i člana Nadzornog odbora", izjavio je Jurčić.

Na pitanje zašto se odlučio na taj potez, ponovio je da je njegov posao završen. Nakon Spice potresa kompanija je stabilizirana, čak štoviše postigla je dobre poslovne rezultate, najtransparentnija je i jedna od najboljih hrvatskih kompanija što pokazuje da je njegova misija u Podravki završena, tim više što je u tijeku promjena uprave.

"Vjerojatno će biti drugačiji pristup razvoju Podravke. Za to mislim da se treba izabrati i novi Nadzorni odbor koji će tu koncepciju razraditi i prihvatiti i nadzirati Upravu i rad Podravke. Ja ne vidim sebe u tom poslu u narednom razdoblju zato je najkorektnije da po završetku dam ostavku."

Jurčić je demantirao medijske navode da se na odlazak odlučio zbog sukoba s vjerojatnim budućim predsjednikom Uprave Podravke Zvonimirom Mršićem.

"Moja je misija u Podravci završila", poručio je Jurčić.

Media servis neslužbeno doznaje da je Jurčićev nasljednik jedan od SDP-ov ekonomskih stratega Mato Crkvenac, a u Nadzorni odbor koprivničke kompanije država će vjerojatno imenovati još jednog nekad vrlo aktivnog člana SDP-a Ivu Družića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.