Josipović organizira raspravu o zastupljenosti žena u politici i vodećim funkcijama

Foto: Hina

POVODOM Međunarodnog dana žena, predsjednik Republike Ivo Josipović, zajedno s predstavništvom Europske komisije i Uredom za informiranje Europskog parlamenta u RH, organizira raspravu o 'Zastupljenosti žena u politici i na vodećim funkcijama u gospodarstvu u Hrvatskoj i Europskoj uniji'.

Prema najavi iz Ureda predsjednika, na skupu će se razgovarati o razlozima zbog kojih je još uvijek vrlo mali broj žena zastupljen na najvišim pozicijama u politici i gospodarstvu, to jest upravo na onim položajima na kojima se donose najvažnije odluke.

Iako su u zadnjih nekoliko desetljeća učinjeni veliki pomaci u ostvarivanju ravnopravnosti žena, one još uvijek nisu ravnopravno zastupljene na najvišim pozicijama odlučivanja. Stoga je Europska komisija prije godinu dana predložila pravilo o 40-postotnom udjelu žena u upravama tvrtki do 2020.g. te je prijedlog uputila na prihvaćanje u Europski parlament.

U godini izbora za Europski parlament jednako je važno da žene budu zastupljene na izbornim listama, ali i u najvišim tijelima Europske unije, poruka je iz Josipovićevog ureda, koji kako ističe, čvrsto podržava ravnopravnost žena kao i njihovu veću zastupljenost na vodećim pozicijama u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.