Josipović čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti: Nakon pobjede u ratu, moramo pobijediti i u miru

Screenshot: HTV

PREDSJEDNIK Ivo Josipović čestitao je građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Čestitka je emitirana na HTV-u.

"Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja dan je ponosa kada slavimo našu slobodu. To je dan kada sa se zahvalnošću i poštovanjem sjećamo svih naših branitelja iz Domovinskog rata, posebice onih koji su za našu Domovinu dali život i zdravlje", poručio je predsjednik Josipović.

"Nakon pobjede u ratu, moramo pobijediti i u miru. Pobijediti u miru znači izgraditi demokratsku i funcionalnu državu. Državu ravnopravnih građanka i građana, državu ljudskih prava i sloboda, zemlju u kojoj vlada pravo a institucije države služe građanima.

Pobijediti u miru znači izgraditi državu u kojoj svatko može pristojno živjeti od svog rada i uživati u sigurnosti. Uvjeren sam, Hrvatska će pobijediti i u miru", istaknuo je.

"Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja neka bude i dan optimizma, vjere u zajedništvo i vlastite snage, znak naše ljubavi prema Domovini Hrvatskoj i svim njenim ljudima. Čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Živjela Hrvatska!", završio je predsjednik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.