Jeziva smrt britanskog tajkuna: Pao kroz prozor i nabio se na željeznu ogradu

Screenshot: YouTube

POZNATI britanski tajkun, 51-godišnji Scot Young, poginuo je u stravičnoj nesreći prilikom pada kroz prozor svojeg stana u središtu Londona, javlja The Guardian.

Young je naime pri padu s 20 metara visokog četvrtog kata zgrade pao na metalnu šiljastu ogradu. Policija je zvala vatrogasce uz pomoć jer bolničari nisu mogli odvojiti tijelo od ograde, a truplo je odmah poslano na kriminalističko istraživanje kako bi se isključila sumnjiva smrt.

"Bilo je jezivo. Njegovo tijelo je tako visjelo neko vrijeme. Policija ga je pokrila čim je došla na mjesto događaja, ali ga je nekoliko ljudi zasigurno vidjelo. Ja nisam mogao gledati. Bilo je zastrašujuće", rekao je jedan od susjeda za medije.

Razlog zašto se također sumnjalo na moguću nasilnu smrt jest i što Scot Young sudjelovao u jednom od najtežih razvoda u povijesti britanskog Vrhovnog suda. Gorka bitka za 400 milijuna funti (oko 4 milijarde kuna) počela je 2009. godine kada je Young ponudio svojoj bivšoj ženi, Michelle, 300 milijuna funti, ali je sljedeće godine tvrdio da je bankrotirao nakon jednog lošeg posla koji je sklopio.

Na kraju je u siječnju prošle godine dobio i zatvorsku kaznu od šest mjeseci, jer je sudu odbio otkriti imovinsko stanje.

Sklapao je poslove za ruske i britanske milijardere zbog čega je nosio nadimak "Mr Fix-it".

Kriminalistička istraga još uvijek traje, ali policija za sada isključuje sve sumnjive okolnosti oko smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.