Jedna od najtraženijih teroristkinja: 28-godišnja britanska "Bijela sestra" uvježbava islamske teroristkinje u Somaliji

MLADA britanska teroristkinja Samantha Lewthwaite u Somaliji regrutira i uvježbava žene za specijalne ženske napadačke postrojbe, javlja Daily Telegraph.

28-godišnja bjelkinja i udovica Jermainea Lindsayja, jednog od napadača na London 7. srpnja 2005. kada je u nizu koordiniranih samoubilačkih napada ubijeno ukupno 56 i ozlijeđeno 700 ljudi, bavi se obučavanjem žena za terorističke napade, a i sama je sudjelovala u više njih.

Usprkos međunarodnim tjeralicama koje su objavili Interpol, Velika Britanija i Kenija, 28-godišnja britanska teroristkinja nije viđena od prosinca prošle godine kada je policija spriječila kemijski napad u kenijskom gradu Mombasi, u čiju je organizaciju navodno bila umiješana.

Prema blogu kojim se koristi Centar muslimanske mladeži, Lewthwaite se nalazi u Somaliji i povezuje s s više terorističkih napada u istočnoj Africi. Također piše da je Lewthwaite u terorističkim krugovima poznata kao Dada Mzungu, odnosno "Bijela sestra". "Više od pet puta naša je Bijela sestra porazila nemuslimane u Keniji i Tanzaniji", piše u blogu.

Do 15. godine živjela uobičajenim britanskim životom

"Život je dala Alahu i sada mu služi kao vojnikinja. U Somaliji zapovijeda svojim ženskim terorističkim odredom i izvodi akcije protiv nemuslimana. Sada svaka muslimanska sestra želi biti poput naše Bijele sestre. Pridružit ću ti se", napisala je jedna djevojka na blogu.

Kenijska policija potvrdila je da se Lewthwaite, prema njihovim saznanjima, nalazi na jugu Somalije pod zaštitom radikalne skupine al-Šabab. Policija ipak nije potvrdila da je odgovorna za terorističke napade u Keniji.

Zanimljivo je da je Samantha Lewthwaite do 15. godine živjela naoko uobičajenim životom britanske tinejdžerice. 1997. je odbacila uobičajeno odjeću, navukla hidžab i preobratila se na islam. Nekoliko godina poslije udala se za Lindsaya.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.