Jakovina za voćnjak dobio 60 tisuća kuna poticaja: Prodali smo ga 2006. godine

MINISTAR poljoprivrede Tihomir Jakovina potvrdio je danas kako je za voćnjak, koji je njegova obitelj zasadila 90-ih godina, dobio 60 tisuća eura poticaja, ali je kazao i da su ga prodali 2006. godine.

Zbog toga voćnjaka višanja su ga prozvali mljekari koji još uvijek na 28 lokacija punktova prosvjeduju zbog niske cijene mlijeka te najavljuju da će tamo ostati sve do razgovora sa premijerom Milanovićem. Jakovina tvrdi kako su navodi o 60 tisuća kuna za poticaje insinuacije i podmetanja mljekarskih vođa.

"Taj voćnjak već šest godina nije u mom vlasništvu"

"Taj voćnjak već šest godina nije u mom vlasništvu. Devedesetih godina smo mi tu površini posjedovali i obrađivali je, ali smo ga 2006. godine prodali iz obiteljskih razloga tako da su to insinuacije i podmetanja koja ne bi trebalo komentirati", rekao je Jakovina u emisiji RTL Danas. Ministar ne vidi razloga da premijer Milanović odgodi svoj put u BiH i sastane se sa mljekarima, kao niti za daljnje pregovore.

"Mi smo razgovarali s proizvođačima mlijeka unazad desetak dana i stvarno ne vidim razloga za posebnim zahtjevima za ponovni razgovor. Što se tiče premijera Milanovića, on ima stvarno puno posla, ne mogu govoriti u njegovo ime, ali mislim da njegove obaveze u BiH neće biti pomaknute. Stav Vlade je jasan u ovom slučaju", rekao je Jakovina i dodao kako smatra da se novim pregovorima ne može mnogo postići.

"Mi nismo pregovarali s proizvođačima mlijeka"

"U ovom dijelu, ministarstvo i nije pregovaralo s proizvođačima mlijeka. Mi smo htjeli dobiti za isti stol udruge proizvođača mlijeka i prerađivačku industriju, odnosno mljekare, da oni postignu dogovor oko novog modela otkupne cijene mlijeka. To smo i napravili te došli do modela koji je najbliži kompromisnom rješenju", kazao je Jakovina te dodao kako su u tim pregovorima bili samo moderator i da je njihov zadatak napraviti reforme u poljoprivredi. Pozvao je sve proizvođače da se maknu s ceste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.