Jakovčić izdaje svoj san: "Ovo je blamaža. Investitori, ne javljajte se za Brijuni rivijeru"

ISTARSKI župan i predsjednik IDS-a, koji je u javnosti poznat kao najžešći zagovaratelj projekta Brijuni rivijera, danas je pozvao investitore da se ne javljaju na natječaj.

"Nedopustiva blamaža. Ja investitore pozivam da se ne jave na natječaj, neovisno o tome što je Brijuni rivijera za mene bio san", kazao je istarski župan Ivan Jakovčić u večerašnjoj emisiji HRT-a In medias res.

"Blamaža"


Nedavno su mediji pisali da je došlo do komplikacija u realizaciji projekta i to već nakon što je odobrena prva 50-godišnja koncesija za prvu lokaciju projekta Brijuni rivijera. Sporno je to što je, nakon što su već prikupljene ponude na međunarodnom natječaju, cijelo područje na koju se koncesija odnosi Sveta Katarina - Monumenti, upisalo u registar kulturnog dobra.

Jakovčić je kazao da kao župan ne može jamčiti poslovnu sigurnost ljudima. "Ne može država nešto proglasiti projektom od državnog značaja, a istovremeno da radimo jednu takvu blamažu. U ovoj zemlji netko mora dati ostavku zbog toga, netko se mora maknuti, jer ovo više nema nikakvog smisla", rekao je Jakovčić. U emisiji je odvjetnik koncesionara Kermas Voda Četiri vlasnika Danka Končara rekao da, iako to nisu znali, od projekta neće odustati. Dodao je da su tamo odlučili investirati više od 226 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.