Jadrolinija prihvatila zahtjeve stanovnika zadarskog arhipelaga: "Ono što su otočani i mještani tražili, tako će i voziti"

Ilustracija: Jadrolinija

SPOROST katamarana Olea, ograničenost i poskupljenje karata, neodgovaranje na pritužbe, sve su to razlozi zbog kojih je proteklog tjedna najavljen prosvjed otočnog stanovništva. Do njega, prema posljednjim informacijama, ipak neće doći.

Napokon dobre vijesti za otočane. Jadrolinija je nakon više pritužbi mještana zadarskih otoka - Rivnja, Sestrunja, Zverinca i Božave Agenciji za obalni i linijski pomorski promet predložila novi plovidbeni red. "Izgleda da se dogodilo čudo i da su zahtjevi otočana prihvaćeni", potvrdio je Radio Centru predsjednik Otočnog sabora Denis Barić.

"Olea vozi po novom plovidbenom redu. Ono što su otočani i mještani tražili, tako će i voziti. Uspjeli smo. Što se tiče Zverinca i Božave, ta je linija vozila po novom plovidbenom redu, a još trebamo dobiti potvrde za druge linije. Još ćemo vidjeti jer se situacija mijenja iz sata u sat. Uglavnom, uspjeli smo nešto", rekao je Barić.

Što se tiče pitanja cijene karata za otočno stanovništvo, razgovori su još u tijeku, a brži katamaran Silba vikendom je zamijenio sporiju Oleu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.