Izvanredno stanje zbog požara u Australiji: Vlasti su suočene s najopasnijim uvjetima u posljednjih 40 godina

Foto: Guliver Image / Getty Images

IZVANREDNO stanje proglašeno je u Australiji zbog požara koji je u državi New South Wales uništio više od 200 domova. Vlasti su se odlučile proglasiti izvanredno stanje zbog pogoršanja uvjeta te zbog visokih temperatura i jakih vjetrova koji se očekuju u sljedećim danima.

Vlasti kažu kako su ovo najopasniji uvjeti u posljednjih 40 godina. U regiji Blue Mountains još uvijek bijesne požari koji nisu pod kontrolom.

"Planiramo da će se dogoditi najgore stvari, no nadamo se najboljem", kazao je premijer New South Walesa Barry O'Farrell.

Stotine ljudi ostalo je bez domova koje je uništila vatra, a jedna osoba je poginula prilikom spašavanja kuće. Sumnja se da je doživjela srčani udar. Na udaru bi se mogao naći i Sydney zbog dva požara koji gore u regiji Blue Mountains te jedno koji gori u blizini grada Lithgow. Vlasti upozoravaju da bi se ti požari mogli brzo proširiti.

Stanovnicima sela Bell u regiji Blue Mountians naređeno je u nedjelju ujutro da napuste svoje domove ili da pronađu neko sigurno mjesto kada dođe vatrena fronta. Stanovnicima sela Mount Wilson i Mount Irvine naređeno je da ostanu u domovima jer je vatra presjekla prometnice, a stanovnici obližnjeg Bilpina mogli bi ostati bez struje nekoliko dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.