Izbrisani s "liste srama": 524 porezna dužnika uplatila ukupno 28,2 milijuna kuna

MINISTARSTVO financija na svojim je internetskim stranicama objavilo podatke o broju uplata poreznih dužnika koji su se zbog velikih dugova prema državi našli na Linićevoj "listi srama". S popisa dužnika 524 porezna obveznika uplatila su do sada ukupno 28,2 milijuna kuna, a riječ je o dužnicima koji su svoj dug podmirili u cijelosti i onima čiji je dug na temelju uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu popisa.

Prema podacima Porezne uprave, 126 poreznih obveznika izbrisano je s liste dužnika nakon što su svoj dug podmirili u cijelosti. Uplatili su ukupno 10,4 milijuna kuna.

Preostalih 398 poreznih dužnika, čija su imena također izbrisana s "liste srama" budući da je njihov dug na temelju izvršenih uplata postao niži od iznosa koji je kriterij za objavu njihovih imena na popisu, uplatilo je ukupno 17,78 milijuna kuna.



Na popisu pravnih osoba koje državi pojedinačno duguju više od 300.000 kuna poreza i doprinosa, ukupno je 7.124 poduzeća, koja prema neslužbenim, prijašnjim najavama ukupno duguju više od 15 milijardi kuna.

Na popisu fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost (obrtnici), a državi duguju više od po 100.000 kuna, jest 13.066 osoba. Prema neslužbenim informacijama, njihov ukupni dug doseže 4,4 milijarde kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.