Iz ruševina trgovačkog centra u Keniji izvučena još dva tijela: Objavljena nova snimka krvavog pokolja

Screenshot: CNN

DVA TIJELA izvučena su jučer iz ruševina trgovačkog centra Westgate u Nairobiju, a policija sumnja kako se radi o tijelima dvojice napadača. Tijela su prevezena na obdukciju nakon koje će biti poznato više informacija.

Istovremeno, lokalne vlasti u Nairobiju objavile su imena, ili nadimke, četvorice osumnjičenih za napad n a Westgate, u kojem je poginulo 67 osoba. BBC je otkrio kako je jedan od osumnjičenih Norvežanin rođen u Somaliji, 23-godišnji Hassan Abdi Dhuhulow. On je s obitelji u Norvešku pobjegao 1990. godine, ali se vratio u Somaliju 2009. godine, kada se navodno priključio militantnoj skupini al-Shabab, koja je preuzela odgovornost za napade u Nairobiju.

Iako su vlasti isprva tvrdile da je napad izvelo najmanje 10 militanata, prema snimkama nadzornih kamera utvrđeno je da se ipak radilo o četvorici muškaraca.

Nove snimke nadzornih kamera u trgovačkom centru u Nairobiju, koje je objavio CNN, pokazuju nevjerojatnu brutalnost napadača koji su hladnokrvno ubijali nedužne ljude.

Žene, djeca, muškarci - svi pokušavaju pobjeći od smrtonosnog oružja i hladnokrvnih ubojica. Kako prikazuje snimka, teroristi ulaze u jedan dućan te bez razmišljanja pucaju u jednog muškarca koji se pokušavao sakriti pod stol. Ranjen, pokušava se podići i pobjeći, ali jedan od napadača se vraća na mjesto zločina i ispaljuje smrtonosni hitac u muškarca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.