Iz EU socijalnog fonda osigurano 18 milijuna kuna

Foto: Hina

VIŠE od 18 milijuna kuna na raspolaganju je na natječaju za jačanje poduzetništva, otvorenom do 1. listopada zahvaljujući prvim sredstvima koje je Hrvatska povukla iz europskog socijalnog fonda.

Bespovratna sredstva u iznosu od 30 do 300 tisuća kuna namijenjena su projektima obrazovanja za poduzetništvo i obrt, s ciljem povećanja samozapošljavanja, radnih mjesta i razvoja desetljećima zapostavljanog poduzetništva u Hrvatskoj. Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga zajednički su uputili ministri rada i poduzetništva Mirando Mrsić i Gordan Maras.

"Pokazujemo da Vlada funkcionira kao jedinstveno tijelo. Ovo je dobra suradnja između dva ministarstva kojoj je cilj da podignemo obrazovanje i kompetenciju ljudi koji su u poduzetništvu. Poduzetništvo se uči, a kompetencija se stječe. Ovo su projekti koji će omogućiti da naši poduzetnici steknu dodatna znanja koja će omogućiti da bolje funkcioniraju na tržištu rada" kaže Mrsić.

"Mogu se prijaviti poduzetnici, obrtnici, institucije, zadruge, svi oni koji sudjeluju na tržištu. Bitno je reći da konkurentno gospodarstvo podrazumijeva educirane poduzetnike i obrtnike i zato ova sredstva treba koristiti" dodao je Maras.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.