Italija podijeljena: Bersani vodi u utrci za donji dom Parlamenta, Berlusconi u Senatu

Foto: AFP

LJEVIČARSKA koalicija Piera Luigija Bersanija vodi u donjem domu parlamenta, dok je u jednako utjecajnom senatu u prednosti blok Silvija Berlusconija, pokazale su najnoviji rezultati izlaznih anketa. Prebrojani su listići s četvrtine birališta, a rezultati pokazuju kako je Italija i dalje podijeljena.

U utrci za donji dom talijanskog parlamenta vodi Alijansa lijevog centra Piera Luigija Bersanija s 32,7 posto, ispred 25,86 posto glasova za Silvija Berlusconija i 25,84 posto za komičara Beppe Grilla.

Ankete državne televizije RAI pokazale su da koalicije Berlusconijevog Naroda slobode i Sjeverne lige vode po broju glasova na nacionalnoj razini. Projekcije postaje La 7 Berlusconijevoj koaliciji daju prednost u ključnim regijama Lombardiji, Siciliji i Kampaniji. Predviđanje televizije RAI pokazalo je da Berlusconijeva koalicija vodi 2 postotka ispred lijevog centra Pier Luigija Bersanija u senatu. Pokret komičara Beppa Grilla je na trećem mjestu.

Zastupnici talijanskog gornjeg doma, senata, biraju se po regijama što znači da će konačna podjela zastupničkih mjesta ovisiti o pojedinačnim rezultatima po regijama, a ne ukupnim na nacionalnoj razini.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.